Španska policija uhapsila vođu kulta: Davao sledbenicima pročišćenu živu

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 00:50

Španska policija uhapsila vođu kulta: Davao sledbenicima pročišćenu živu

Španske vlasti uhapsile su vođu takozvanog kulta optuženog za davanje 'prečišćene žive' svojim sledbenicima, saopštila je policija u danas.

Čovek, poznat kao Trascendencija Total (Totalna transcendencija), suočava se sa optužbama kao što su zločini protiv javnog zdravlja, životne sredine, prava radnika, moralnog integriteta i nezakonitog udruživanja, kaže policija.

Rečeno je da je vođa upravljao svojom fondacijom Mahasandhi iz malog pustinjskog grada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Abanilla u Mursiji poslednjih 15 godina.

Tokom racije na kompleks od 10 hektara prepun pećinskih stanova, skladišta, hramova, bunkera i tajnih laboratorija i još jednog skladišta, policija je otkrila 180 kg žive.

Živa je kontrolisana supstanca i istražitelji sumnjaju da ju je zajednica nabavila na dark vebu. Policija navodi da je pritvorenik imao za cilj da ga pročisti alhemijom kako bi stvorio energizirajuće i zdrave eliksire.

Policija kaže da je vođa zamolio svoje sledbenike da rade sa živom. Počeli su da pokazuju simptome trovanja živom, što može uključivati slabost mišića, utrnulost, lošu koordinaciju, probleme sa pamćenjem, kao i probleme sa govorom, sluhom ili vidom.

Kao sredstvo finansiranja zajednice, oni bi takođe prodavali ono što su zvali "eliksiri", onlajn ili posetiocima. Total Transcendence bi takođe davao nekoliko vrsta "nezdravih psihoaktivnih droga" sledbenicima tokom rituala, rekla je policija, sa namerom da "pokori volju korisnika“.

Vođa je proveo je duge periode zatvoren u svojoj kući u pećini zajedno sa nekoliko žena, dok su drugi sledbenici živeli u pećinama u blizini. Njihova odanost prema njemu bila je toliko jaka da su mnogi prekinuli veze sa svojim porodicama da bi služili svom "gospodaru", rekla je policija.

Lokalni emiter La 7 izvestio je da se on, kada je policija uhapsila Total Transcendence, zakleo na ćutanje i komunicirao sa vlastima pisanjem na tabli.

Policija ga takođe optužuje da je prekršio zakon o radu tako što je terao svoje sledbenike da rade dugo da bi zadovoljili svoje potrebe ili potrebe fondacije.

Takođe je primio mnogo donacija, za koje policija kaže da su "povećale njegovo bogatstvo za relativno kratko vreme".

Prema Evropskoj agenciji za životnu sredinu, živa predstavlja značajan rizik i za ljudsko zdravlje i za globalnu životnu sredinu, ostajući u opticaju hiljadama godina.

Policija je navela da je zajednica Total Transcendence-a bacila ostatke žive u septičku jamu. Tokom racije, policija je pronašla 90.000 evra u gotovini, revolver i značajne količine marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.