Šolc: Ne može se preko noći naći zamena za ruske energente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022, 17:33

Šolc: Ne može se preko noći naći zamena za ruske energente

Nemački kancelar Olaf Šolc je izjavio danas da se snabdevanje ruskim energentima ne može zameniti preko noći zbog čega je odlučeno da se poslovanje s ruskim kompanijama u ovoj oblasti nastavi.

On je istovremeno rekao da će aktivnosti na traženju alternative za ruske isporuke nafte i gasa biti nastavljene, prenosi Tass.

"Savezna vlada već nekoliko meseci radi na nalaženju alternative za rusku energiju sa partnerima u Evropskoj uniji i šire. Ali to je nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvesti preko noći. Zato je naša promišljena odluka da privredni subjekti u energetskom sektoru nastave aktivnost sa Rusijom", rekao je Šolc, prema saopštenju pres službe nemačke vlade.

Zapadni mediji takođe izveštavaju da je nemački kancelar upozorio da bi zabrana uvoza ruske nafte i gasa u okviru sankcija uvedenih Moskvi zbog vojne akcije u Ukrajini mogla da ugrozi energetsku bezbednost Evrope, te da je dodao da je "Evropa zato namerno iz sankcija izuzela isporuke energenata iz Rusije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.