Šok u Francuskoj: Le Pen osvojila svoje prvo mesto u parlamentu! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jun.2017, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok u Francuskoj: Le Pen osvojila svoje prvo mesto u parlamentu! (FOTO)

Lider kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen prvi put je osvojila poslaničko mesto u francuskom parlamentu.

Le Pen je izjavila da je njena partija, sudeći prema dosadašnjim rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora, osvojila šest mesta u parlamentu.

Ona je istakla da će poslanici njene partije da se "svim potrebnim sredstavima bore protiv štetnih projekata vlade", a posebno protiv Makronove proevropske i promigrantske politike, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Dosad je prebrojano 57 odsto glasova, a Makronova "Republika u pokretu" osvojila je 41 odsto glasova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: Tanjug/AP

Slede konzervativni republikanci sa 23 odsto, a na trećem mestu je Nacionalni front krajnje desnice sa skoro 10 odsto glasova. Socijalisti su na četvrtom mestu sa osvojenih 6,2 odsto.

Foto: Tanjug/AP

Makron je pobedio Le Pen na predsedničkim izborima u Francuskoj 7. maja.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Le Penova osvojila svoje prvo mesto u parlamentu

Izvor: B92, 18.Jun.2017

Pariz -- Liderka kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen prvi put je osvojila poslaničko mesto u francuskom parlamentu...Le Penova je izjavila da je njena partija, sudeći prema dosadašnjim rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora, osvojila šest mesta u parlamentu...Ona je istakla...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.