Smenjen upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić

Izvor: Prva.rs, 20.Nov.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić

To je Tanjugu rekla Ivana Vujić, koja je navela da je postavljena za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta.
To je epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame našeg nacionalnog teatra, deo glumačkog anasambla tražio smenu Dejana Savića.
Podsećamo, članovi Sindikata Drame narodnog pozorišta (SINGLUS) najavili su štrajk za 22. novembar ukoliko do tada ne dođe do promena, odnosno ukoliko Savić ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << podnese ostavku ili ne bude smenjen.
To je učinjeno danas na sednici Vlade, na kojoj je jedna od tema bila razrešenje Dejana Savića.
Predsednik Upravnog odbora Aleksandar Gatalica podneo je ostavku, što znači da Ministarstvo kulture i informisanja mora hitno da predloži novi UO.
Na stranici "Nije umetnički ćutati" na Fejsbuku koju vode glumci juče je objavljeno da je ostalo tri dana do štrajka kao i da je na pomolu međunarodni skandal, budući da 23. i 24. na Velikoj sceni treba da gostuje Narodno pozorište iz Budimpešte, a za 26. je zakazano gostovanje predstave "Rodoljupci" Narodnog pozorišta u Klužu iz Rumunije.
Takođe, Narodno pozorište je za datum kada je bio najavljen štrajk zakazalo proslavu 150. godišnjice ove institucije, a potpisao ju je Dejan Savić.
Izvor: B92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAJ DRAME: Novi upravnik Narodnog pozorišta!

Izvor: Mondo, 20.Nov.2018

Umesto Dejana Savića, na ovoj poziciji će se naći rediteljka Ivana Vujić...Vlada Srbije razrešen je danas sa mesta upravnika beogradskog Narodnog pozorišta Dejana Savića na lični zahtev i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić...Informaciju je potvrdila Ivana Vujić, koja je navela...

Nastavak na Mondo...

Vukosavljević: Niko nije vršio pritisak na Savića

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2018, 11:19

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da je niko nije vršio pritisak na Dejana Savića da podnese ostavku na mesto upravnika Narodnog pozorišta i dodao da bi novi direktor trebalo da bude izabran za tri meseca..."Odluak Dejana Savića je razumena i pravedna. Povukao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.