Vukosavljević: Niko nije vršio pritisak na Savića

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Niko nije vršio pritisak na Savića

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da je niko nije vršio pritisak na Dejana Savića da podnese ostavku na mesto upravnika Narodnog pozorišta i dodao da bi novi direktor trebalo da bude izabran za tri meseca.

"Odluak Dejana Savića je razumena i pravedna. Povukao je pametan potez usmeren ka dobrobiti Narodnog pozorišta", kazao je Vukosavljević je za televiziju Prva.

On je naveo da profesrka Fakulteta dramskih umetnosti Ivana Vujić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bila predlog Ministarstva kulture za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta, koja treba sada da raspiše konkurs sa novim Upravnim odborom Nacionalnog teatra za izbor direktora.

Prema njegovim rečima, Vlada će promeniti ceo Upravni odbor pozorišta, a novi direktor trebalo bi da bude izabran za tri meseca.

Vukosavljević je kazao da će svako imati pravo da konkuriše za mesto direktora pozorišta, pa i Ivana Vujić koja ima "veliki ugled" i koja je dobila poverenje da "upravlja kriznom situacijom".

On je rekao i da ostavkom Savića nisu rešeni problemi Narodnog pozorišta koje ima 650 zaposlenih, ali je ukazao da "novca ima dovoljno, samo treba videti kako se njih rukovodi".

Govoreći o Saviću, Vukosavljević je kazao da je on najmanje šest godina na čelu Nacionalnog teatra i da je doprineo različitim uspesima drame i baleta. "Kriza koja je nastala, prosto je povukla stvari koje je trebalo rešavati ranije", ocenio je on.

Vukosavljević je istakao da je sa Savićem razgovarao "pre medijskih natpisa", ali nije želeo da iznese detalje tog sastanka jer je održan "u četiri oka".

"Ne daj bože da je neko na njega vršio pritisak", dodao je Vukosavljević.

Vlada Srbije juče je na sednici razrešila dužnosti Savića na lični zahtev.

Glumci Narodnog pozorišta od 18. oktobra tražili su ostavku Dejana Savića, zbog odluke da smeni direktora Drame Željka Hubača.

Pod sloganom "Nije umetnički ćutati", deo ansambla održao je konferenciju za medije na kojoj je objasnio da je smenjivanje Hubača bilo "kap koja je prelila čašu", jer se u radu Narodnog pozorišta u Beogradu problemi dugo gomilaju, a ne rešavaju.

Tada je zatražena ostavka Savića, koji je ansamblu odgovorio pismom u kojem tvrdi da "upravnik Narodnog ima pravo da sam bira saradnike" i da "o bahatosti ne može biti reči".

Početkom novembra, Savić je kazao da neće podneti ostavku i da će svoj mandat staviti na raspolaganje Vladi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukosavljević: Niko nije vršio pritisak na Savića

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da niko nije vršio pritisak na Dejana Savića da podnese ostavku na mesto upravnika Narodnog pozorišta i dodao da bi novi direktor trebalo da bude izabran za tri meseca..."Odluak Dejana Savića je razumena i pravedna. Povukao je pametan...

Nastavak na N1 televizija...

Vukosavljević: Niko nije vršio pritisak na Savića, za tri meseca novi direktor Narodnog ...

Izvor: Beta, 21.Nov.2018

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da je niko nije vršio pritisak na Dejana Savića da podnese ostavku na mesto upravnika Narodnog pozorišta i dodao da bi novi direktor trebalo da bude izabran za tri meseca. "Odluka Dejana Savića je razumna i pravedna. Povukao je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.