Smederevska Palanka: Stafordski terijer napao dva psa i povredio vlasnike

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevska Palanka: Stafordski terijer napao dva psa i povredio vlasnike

Proteklog vikenda, u Smederevskoj Palanci, američki stafordski terijer napao je dva psa i povredio njihove vlasnike. Povređen je i 13-godišnji dečak koji je pokušo da odbrani svog ljubimca. Predsednik Opštine pozvao je građane na pripravnost, jer se još ne zna gde se pas nalazi i ko je njegov vlasnik.
Prvi napad se dogodio na kraju pešačke zone, dok su dva dečaka šetala ljubimca - maltezera. To >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je najprometnija ulica u varoši, pa su u pomoć dečacima priskočili meštani. Dečak je zadobio povrede šake.

„Samo sam čula vrisku mlađeg dečaka, jezivo”, kaže Ivana Stevanović, „naježila sam se, izašla i videla da veliki pas drži kucu koju su deca vodila. Jedan od dečaka je pokušao da odbrani svoju kucu i verovatno je prilikom te odbrane došlo do ujeda.”
Nešto kasnije, dve ulice niže, ispred Osnovne škole "Heroj Ivan Muker" dogodio se novi napad na francusku pudlu čijem je vlasniku takođe povređena ruka.
Veterinar, dr Vladica Teofanović nada se da će sve biti u redu sa  napadnutim psom ali, kako kaže, još se ne zna da li ima neko unutrašnje krvarenje.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, predsednik Opštine, upozorio je sugrađane na opasnog psa i pozvao ih da prijave ukoliko ga negde primete. Međutim, posle ovih incidenata, opasnom američkom stafordu se gubi trag, ali su meštani i dalje zabrinuti.
U veterinarskoj stanici navode da jedan od razloga za ove napade može biti izgladnelost psa i neki neurološki problemi. Ipak, prema snimcima, pas deluje odnegovano i verovatno ima vlasnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.