Smanjen broj prijema pacijenata sa koronavirusom u Infektivnu kliniku

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 11:11

Smanjen broj prijema pacijenata sa koronavirusom u Infektivnu kliniku

Zamenica direktora Infektivne klinike Ivana Milošević izjavila je da ta zdravstvena ustanova u prethodnih desetak dana beleži smanjen prijem pacijenata

Ona je za Radio televiziju Srbije rekla da se u toj klinici trenutno leče 62 pacijenta sa korona virusom, od kojih su dvoje na respiratoru, kao i da je njihovo stanje stabilno.

"Kakva je situacija najbolje se vidi ispred prijemne ambulante koja je centar za trijažu. Smanjuje se broj prijema, i lakša je klinička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slika, sve je manje bolesnika kojima treba respirator", rekla je zamenica direktora Infektivne klinike.

Potvrdila je da je bilo zaposlenih u toj ustanovi koji su se razboleli, ali je i dodala da su "dobro prošli" i da je njihovo lečenje u toku.

Najavila je da će na današnjem sastanku predstavnika struke sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom stručnjaci napraviti presek dosadašnjeg stanja u borbi sa epidemijom korona virusa ali i plan šta i kako raditi dalje.

"I dalje mogu da kažem, super je što se mere relaksiraju, ali to mora da bude postepeno uz poštovanje svih mera", rekla je Ivana Milošević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milošević: Povratak normalnom životu - postepeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2020

Zamenica direktora Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević izjavila je da je, uprkos tome što je epidemiološka situacija dosta povoljnija, neophodno da vraćanje normalnom životu bude postepeno..."Dobro je što se mere relaksiraju. Ali, ma kako da poruka bude nepopularno shvaćena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.