Slovenija zabeležila sedam, Hrvatska 14 novih slučajeva

Izvor: B92, 26.Apr.2020, 16:28

Slovenija zabeležila sedam, Hrvatska 14 novih slučajeva

Tokom poslednja 24 časa Slovenija je zabeležila još sedam novih slučajeva koronavirusa, a jedna osoba je preminula.

Ukupan broj žrtava popeo na 82, saopštila je danas slovenačka vlada.

U bolnici je trenutno 80 ljudi od čega su 23 pacijenta na intenzivnoj nezi.

Slovenačka vlada najavila je da će neke najoštrije restriktivne mere, poput zabrane kretanja van matičnih opština ostati na snazi i tokom prvomajskih praznika.

Novi direktor nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Instituta za javno zdravlje Milan Krek upozorio je za STA da se za prvomajske praznike ne sme ponoviti situacija kakva je bila tokom uskršnjih praznika kada su mnogi kršili restrikcije, što je rezultiralo skokom novoobolelih posle 14 dana.

"Samo jedno masovno okupljanje u prirodi za Prvi maj može dovesti do katastrofe. Dovoljno je da jedna zaražena osoba bude tu i imaćemo 50 novih slučajva za dve nedelje", upozorio je Krek.

Hrvatska je zabeležila 14 novoobolelih, što je blagi porast u odnosu na prethodne dane. U toj zemlji ukupno je 2030 bolesnika.

Preminula je jedna osoba, te se broj žrtava popeo na 55.

Do sada se oporavilo 1103 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.