Sleteo autobus pun ruskih i ukrajinskih đaka, petoro poginulo

Izvor: Kurir, 14.Apr.2013, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sleteo autobus pun ruskih i ukrajinskih đaka, petoro poginulo

BRISEL - Teška nesreća.

Poljski autobus koji je ruske i ukrajinske tinejdžere, stare od 15 do 17 godina, prevozio iz Volgograda u Pariz sleteo je s puta kod Antverpena u Belgiji, a u nesreći je poginulo petoro ljudi - vozač, vođa puta i troje dece, dok je desetoro povređeno, od kojih sedmoro teže.

Tačan uzrok saobraćajke još nije poznat, ali veruje se da je vozač zaspao za volanom jer nema tragova kočenja.

U autobusu je bilo ukupno 39 putnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od kojih 31 tinejdžer. Nesreća se dogodila u zoru u gradu Ranstu, kad je vozilo u punoj brzini skrenulo s puta, probilo zaštitnu ogradu na mostu, sletelo s njega i prevrnulo se. Spasioci kažu da su iz autobusa poispadale sve stvari putnika, a da je prilikom prevrtanja vozila iz njega ispalo i nekoliko ljudi.

Gradonačelnik Ransta Lode Hofmans rekao je da je petoro od desetoro povređenih tinejdžera u kritičnom stanju, da je još dvoje teško povređeno, dok ostali imaju lakše povrede. Svi se nalaze u lokalnim bolnicama, dok su ostala deca smeštena u obližnji vatrogasni dom, gde im je pružena pomoć.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.