Skupština o Kosovu: Opozicija u ponedeljak u holu?

Izvor: Mondo, 24.Maj.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o Kosovu: Opozicija u ponedeljak u holu?

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić poručio je danas da opozicija neće učestvovati na sednici Skupštine o Kosovu u ponedeljak 27. maja.

Foto: MONDO/Goran Sivački

On kaže da će Izveštaj o Kosovu, u kojem se, kako je rekao, "ne vidi koja je pozicija Srbije", najverovatnije komentarisati iz hola Skupštine.

"U izveštaju ne piše koji je sledeći potez Srbije. Znamo da Albanci žele nezavisnost i svoju državu u čemu im je sadašnja srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vlast pomogla, ali se ne vidi šta želi Srbija. Da li nastavljamo da se pridržavamo Rezolucije 1244 i Ustava po kojem je Kosovo autonomna pokrajina? U izveštaju se ne vidi da li je to i dalje naša pozicija", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini.

On je kazao da opozicija neće prisustvovati sednici o Kosovu, jer, kako je rekao, "nisu ostvareni uslovi za normalan dijalog" i da će o izveštaju govoriti ili holu Skupštine ili će smisliti neki drugi način da iznesu stavove o njemu i daju predloge.

Aleksić je ocenio da u jednom delu izveštaja postoji "jedna ključna situacija" gde su naši predstavnici kazali "da dijalog može da se nastavi ako se ukinu takse", a da sa druge strane Priština hoće da Srbija "prihvati pravno obavezujući sporazum koji će omogućiti ulazak Kosova u UN" što znači i "priznanje nezavisnosti".

"Mi sada imamo uzmi ili ostavi situaciju. Bojim se da će ta sednica biti još jedna u nizu predstava da se okrivi neko drugi za ono što je radila vlast u proteklih sedam godina u vezi sa Kosovom", rekao je Aleksić.

Šta je Vučić rekao povodom stava opozicije pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Čanak: Prisustvovaću sednici Skupštine o Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2019, 12:49

Predsednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će prisustvovati sednici Narodne skupštine Srbije o Kosovu u ponedeljak, 27. maja, saopšteno je iz te stranke..."Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.