Skup o kvalitetu voda na novosadskom PMF-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup o kvalitetu voda na novosadskom PMF-u

Jedan od vodećih skupova iz oblasti kvaliteta vode za piće, upravljanja kvalitetom i vodosnabdevanjem uopšte, odvija se do petka na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Fokus ovogodišnjih diskusija je na kontroli kvaliteta otpadnih voda, naročito onih koji izlaze iz industrije.

Procene su da se u Srbiji svega desetak posto industrijskih otpadnih voda prečišćava. Da bi se ispunili važeći ekološki standardi, potrebna je i određena tehnologija, za koju, najčešće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nema dovoljno novca.

Ipak, pored novca za različite prečišćivače, za šta su odgovorni privrednici, postoje i problemi koji upućuju na pravni sistem naše zemlje, a koji, neretko, omogućava da se pronađu, takozvane, rupe u zakonu.

Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode donet je 1998. Godine i potrebno ga je redigovati i uskladiti sa aktuelnim preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Direktivama Evropske unije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.