Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat policije protiv direktora

BEOGRAD - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović ocenio je danas da bi direktor policije Milorad Veljović trebalo da podnese ostavku zbog "propagandističke i autoritarne politike prema zaposlenima".

Mijailović je u saopštenju naveo da je u noći između petka i subote održan sastanak čelnih ljudi MUP-a i beogradskih policajaca kome su prisustvovali Veljović, načelnik uprave policije u MUP-u Mladen Kuribak i načelnik Policijske uprave za grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograd Stevan Bijelić.

"Njima je lično od strane ministra Ivice Dačića naloženo da razgovaraju sa pripadnicima brigade, kako bi se iznašlo rešenje situacije do koje je došlo usled neprofesionalnog, neodgovornog i nehumanog odnosa dela starešina MUP-a prema zaposlenima", navodi se u

saopštenju.

Pojedini mediji javili su da su pripadnici beogradske policijske brigade u petak odbili da izađu na ulice zbog prevelike iscrpljenosti što je demantovano u MUP-u.

Mijailović je naveo i da nije tačno da se broj prekovremenih sati policajcima nadoknađuje slobodnim danima i dodao da postoji jasno zakonsko ograničenje u broju radnih sati za pripadnike MUP-a.

On je optužio Veljovića i šeficu informativnog biroa MUP-a Suzanu Vasiljević da pokušavaju da ga diskredituju kao predsednika Policijskog sindikata Srbije u želji da ministru Dačiću predstave pogrešnu sliku o stanju među zaposlenima u MUP-u.

Mijailović je izrazio nadu da će ministar unutrašnjih poslova sledeće nedelje primiti predstavnike sindikata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.