26. oktobar  2008. 13.50  | Izvor:

Sindikat policije protiv direktora

BEOGRAD - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović ocenio je danas da bi direktor policije Milorad Veljović trebalo da podnese ostavku zbog "propagandističke i autoritarne politike prema zaposlenima".

Mijailović je u saopštenju naveo da je u noći između petka i subote održan sastanak čelnih ljudi MUP-a i beogradskih policajaca kome su prisustvovali Veljović, načelnik uprave policije u MUP-u Mladen Kuribak i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Stevan Bijelić.

"Njima je lično od strane ministra Ivice Dačića naloženo da razgovaraju sa pripadnicima brigade, kako bi se iznašlo rešenje situacije do koje je došlo usled neprofesionalnog, neodgovornog i nehumanog odnosa dela starešina MUP-a prema zaposlenima", navodi se u
saopštenju.

Pojedini mediji javili su da su pripadnici beogradske policijske brigade u petak odbili da izađu na ulice zbog prevelike iscrpljenosti što je demantovano u MUP-u.

Mijailović je naveo i da nije tačno da se broj prekovremenih sati policajcima nadoknađuje slobodnim danima i dodao da postoji jasno zakonsko ograničenje u broju radnih sati za pripadnike MUP-a.

On je optužio Veljovića i šeficu informativnog biroa MUP-a Suzanu Vasiljević da pokušavaju da ga diskredituju kao predsednika Policijskog sindikata Srbije u želji da ministru Dačiću predstave pogrešnu sliku o stanju među zaposlenima u MUP-u.

Mijailović je izrazio nadu da će ministar unutrašnjih poslova sledeće nedelje primiti predstavnike sindikata.