Severna Koreja izvela novu probu u postrojenju za lansiranje raketa (VIDEO)

Izvor: Beta, 14.Dec.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja izvela novu probu u postrojenju za lansiranje raketa (VIDEO)

Severna Koreja je danas saopštila da je uspešno izvela još jednu "vitalnu probu" u svom postrojenju za lansiranje raketa dugog dometa koja će dodatno ojačati njeno "pouzdano strateško nuklearno odvraćanje".Ta objava dolazi u vreme pritiska Pjongjanga na američku vladu oko roka koji je severnokorejski lider Kim Džong Un postavio za očuvanje nuklearnih pregovora dve zemlje.Severnokorejska Akademija odbrambenih nauka nije precizirala šta je testirano.Pjongjang je par dana ranije saopštio da je izveo "veoma važnu probu" na istoj lokaciji, osnovano se pretpostavlja da se radilo ili o testiranju novog motora za raketu za lansiranje u svemir ili za interkontinentalnu balističku raketu.Nova objava može nagoveštavati da se Severna Koreja sprema da učini provokaciju ka SAD ako se Vašington ne povuče i ne načini ustupke u pregovorima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Severna Koreja testirala još jednu raketu

Izvor: VOA, 14.Dec.2019

Severna Koreja uspešno je izvela još jednu "krucijalnu" probu rakete dugog dometa, saopštila je severnokorejska Akademija za nauku i odbranu. Pjongjang i dalje pokušava da izvrši pritisak na adminsitraciju Donalda Trampa da do kraja ove godine, odnosno roka koji je postavio sevenokorejski lider...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.