Veoma važna proba - ne zna se čega

Izvor: B92, 14.Dec.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma važna proba - ne zna se čega

S. Koreja saopštila je da je u petak izvela još jedan test na lokaciji za lansiranje satelita, objavila je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA)

Agencija je prenela je da je "veoma važna" proba izvedena u centru Sohae, za koji zvaničnici SAD tvrde da je Severna Koreja rekla da će ga zatvoriti, javlja Rojters.

KCNA je događaj ocenila "uspešnim testom od velikog značaja", koja će dodatno ojačati njeno "pozdano strateško nuklearno odvraćanje".ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije precizirala šta je testirano.

Ta objava dolazi u vreme pritiska Pjongjanga na američku vladu oko roka koji je severnokorejski lider Kim Džong Un postavio za očuvanje nuklearnih pregovora dve zemlje.

Severnokorejska Akademija odbrambenih nauka nije precizirala šta je testirano.

Pjongjang je par dana ranije saopštio da je izveo "veoma važnu probu" na istoj lokaciji, osnovano se pretpostavlja da se radilo ili o testiranju novog motora za raketu za lansiranje u svemir ili za interkontinentalnu balističku raketu. Nova objava može nagoveštavati da se Severna Koreja sprema da učini provokaciju ka SAD ako se Vašington ne povuče i ne načini ustupke u pregovorima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjeverna Koreja izvela novi test na poligonu za lansiranje raketa

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Dec.2019

PJONGJANG - Sjeverna Koreja rekla je da je izvela još jedan test na poligonu za lansiranje u petak da ojača svoju strategiju nuklearnog odvraćanja, objavila je u subotu državna novinska agencija KCNA...Prije tjedan dana KCNA je objavila da je Sjeverna Koreja izvela "vrlo važan" test na lansirnom...

Nastavak na SEEbiz.eu...

NIKO NE ZNA ŠTA JE LANSIRANO Pjongjang testirao oružje u centru za koji je obećao da će ga zatvoriti

Izvor: Blic, 14.Dec.2019

Severna Koreja saopštila je da je u petak izvela još jedan test na lokaciji za lansiranje satelita, objavila je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA)

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.