Šestorica Rumuna ojadila bankomate u Hrvatskoj

Izvor: B92, 24.Jul.2017, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestorica Rumuna "ojadila" bankomate u Hrvatskoj

Zagreb -- Šestorica Rumuna širom Hrvatske počinili su 12 krivičnih dela tako što su skidanjem novca sa računa "ojadili" bankomate za oko 1,5 miliona kuna.

Kako je rečeno u zagrebačkoj policiji, oni su se kačili na bankomate uz pomoć lemilice ili bušilice kraj tastature za unošenje PIN-a, spajali se na periferni uređaj i izdavali nalog za isplatu novca koji se u tom trenutku nalazi u bankomatu. Počinili su ukupno 12 kaznenih dela teških krađa.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šefa Službe organizovanog kriminala Zvonimira Petrovića, oni su na navedeni način počinili sedam krivičnih dela na području zagrebačke policijske uprave, četiri na području Istre i jedno na području primorsko-goranske županije, a otuđeno je najmanje 1.517.500 kuna.

"Tokom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih pronađeno je i oduzeto 71.900 kuna, 7.170 evra i 100 funti, prenosni računar, više mobilnih uređaja, USB kabal prerađen za spajanje na priključak perifernog uređaja bankomata, SIM kartice, bušilica s 'krunom' za izradu rupa, bankovne kartice, više odvijača, dleto, ranac kao i delovi odeće koju su počinitelji imali prilikom počinjenja krivičnh dela (majice, kape i sl.)", rečeno je u zagrebačkoj policiji, preneli su hrvatski mediji.

Pet rumunsih državljana je pritvoreno, dok je jedan u bekstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUMUNSKA BANDA ukrala MILION I PO KUNA sa hrvatskih bankomata

Izvor: Blic, 24.Jul.2017

Šestorica Rumuna širom Hrvatske počinili su 12 krivičnih dela tako što su skidanjem novca sa računa ojadili bankomate za oko 1,5 miliona kuna...Kako je rečeno u zagrebačkoj policiji, oni su se kačili na bankomate uz pomoć lemilice ili busilice kraj tastature za unošenje PIN-a, spajali se na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.