Seljaci sa Balija besni zbog snimanja filma Džulije Roberts

Izvor: Blic, 26.Okt.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seljaci sa Balija besni zbog snimanja filma Džulije Roberts

Princ Balija bio je prinuđen da se umeša u spor između lokalnih seljaka i producenata najnovijeg filma Džulije Roberts "Eat, Pray, Love", piše "Telegraf".



Tenzije su porasle nakon tvrdnji nekoliko stanovnika planinskog sela Ubud da su plaćeni manje za korišćenje njihove zemlje, za potrebe snimanja filma, od drugih meštana.

"Seljaci ne razumeju zašto su neki ljudi plaćeni više od čitavog sela, kojima je do sada sveukupno dato deset miliona rupija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (700 funti)", izjavio je princ okruga Ubud i šef istoimenog sela Tjok Raka Kertijasa.

"Reč je o pravima, a ne o pohlepi. Kao vođa zajednice pozvan sam da podelim svoju mudrost sa obe strane, ne samo sa zajednicom", ukazao je princ.

Prethodno je filmska ekipa bila primorana da se suoči besom seljana koji su blokirali puteve, zahtevajući 15.000 funti pre početka snimanja. Taj problem je rešen, nakon čega je kompanija "Kolumbija pikčures" pojačala obezbeđenje.

Producent filma, zasnovanog na memoarima Elizabete Džordž, je glumac Bred Pit. Snimanje je donelo hiljade dolara lokalnoj ekonomiji, koja se uvelike oslanja na turizam, ukazao je "Telegraf". Seljanima, međutim, smetaju zahtevi da "budu tihi i zaustave sve poslove" dok kamere snimaju.

"Oni podržavaju film jer znaju da će to imati pozitivan uticaj na ostrvo", objasnio je Tjok Rata. "Ponosni smo što je za snimanje filma izabran Bali. To je dobro. Promoviše (naš) turizam i daje ljudima radna mesta i iskustvo.

Džulija Roberts se sa sličnim problemom suočila u Indiji, nakon što je seljacima bilo zabranjeno da proslave njihov najvažniji religiozni festival dok su se snimale scene filma u lokalnom hramu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.