Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Bili bismo presrećeni da se otkriju ubice Ivanovića, ali ovo je zamena teza

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da akcija specijalne jedinice ROSU u severnoj Mitrovici ima za cilj širenje straha i zastrašivanje srpskog naroda i ocenio da akcija nema veze sa istragom za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

"Naši organi takođe sprovode istražne radnje, znaju šta se dešava, prate svaku izjavu i papir. U tim izjavama i papirima nema ničega i to odgovorno tvrdim. Mi bismo bili presrećni da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se otkriju ubice Ivanovića, ali ovo je zamena teza", kazao je Selaković za RTS.

On je rekao da je suština u tome da Priština sprovodi ucenjivačku politiku i da se to vidi uvođenjem taksi za proizvode iz Srbije i BiH, kao i po izjavi premijera Kosova Ramuša Haradinaja da neće smanjiti takse, dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova.

"Sve što se radi je da se izazove naša nesmotrena i nepažljiva rekacija koja bi bila iskorišćenja za neke protivmere prema nama", kazao je Selaković.

On je istakao da će država zaštiti srpski narod na Kosovu vođenjem odgovorne politike i nenasedanjem na provokacije.

"Ne smemo da nasedamo na provokacije, ovo je igra živaca, hod po tankoj liniji", ocenio je Selaković i dodao da je Kfor "izgubio kredibilitet" .

On nije želeo da iznese detalje sa sastanka koji je predsednik Aleksandar Vučić imao jutros sa predstavnicima policije, vojske i bezbednosnih službi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.