Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije uputio javni apel Aleksandru Šapiću: Vratite novac za lečenje novinara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije uputio javni apel Aleksandru Šapiću: Vratite novac za lečenje novinara!

Državni fond preuzeo je troškove lečenja novinara Obradovića, a pre te odluke novac je prikupljan preko organizacije "Budi human" putem sms-a

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije uputio javni apel Aleksandru Šapiću.

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije uputio je Aleksandru Šapiću i njegovoj fondaciji "Budi human" javni apel da novac prikupljen za lečenje novinara Obradovića uplati u državni fond pošto je država >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preuzela celokupno finansiranje ovog lečenja.

Oni su uputili javni apel koji vam prenosimo u celosti:

- Gospodine Šapiću, imajući u vidu da se nalazite na čelu humanitarne fondacije "Budi human" i da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio da je država preuzela celokupno finansiranje lečenja novinara Obradovića čije je lečenje već otpočelo u Berlinu, a kako je Vaša fondacija putem sms poruka prikupljala novac za lečenje novinara, javnost Srbije očekuje da uspostavite praksu da se u ovakvim slučajevima novac prebaci u državni fond radi lečenja i drugih pacijenata kojima je pomoć neophodna - piše u saopštenju.

U saopštenju je dodato i da je iracionalno da Aleksandar Šapić zadrži prikupljen novac, jer je država već preuzela finansiranje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Opet se javio Mario Spasić: Šapić da novac prebaci državi

Izvor: B92, 28.Nov.2018

Posle učestvovanja u hajci na fondaciju “Podrži život“, "Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije" je uputio apel i fondaciji “Budi human“...Generalni sekretar “Transparentnosti” Mario Spasić je u žižu javnosti dospeo pošto je podneo navodnu krivičnu prijavu protiv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.