Opet se javio Mario Spasić: Šapić da novac prebaci državi

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet se javio Mario Spasić: Šapić da novac prebaci državi

Posle učestvovanja u hajci na fondaciju “Podrži život“, "Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije" je uputio apel i fondaciji “Budi human“.

Generalni sekretar “Transparentnosti” Mario Spasić je u žižu javnosti dospeo pošto je podneo navodnu krivičnu prijavu protiv predsednika Upravnog odbora “Podrži život” Sergeja Trifunovića, a potom je i “pozvao Interpol da istraži poslovanje” te fondacije.

Državna agencija Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prenela da je Spasić apelovao na Aleksandra Šapića, osnivača fondacije “Budi human”, da novac koji je prikupljen za lečenje novinara TV N1 Peđe Obradovića prebaci državi, koja će finansirati njegovo lečenje.

"Imajući u vidu da se nalazite na čelu humanitarne forndacije 'Budi human' i da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio da je država preuzela celokupno finansiranje lečenja novinara Obradovića, čije je lečenje već otpočelo u Berlinu, a kako je Vaša fondacija putem sms poruka prikupljala novac za lečenje novinara, javnost Srbije očekuje da uspostavite praksu da se u ovakvim slučajevima novac prebaci u državni fond radi lečenja i drugih pacijenata kojima je pomoć neophodna", kaže se u saopštenju.

Spasić je izneo i ocenu da je ”iracionalno da se zadrži prikupljeni novac jer je država već preuzela finansiranje”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.