Šapić ostaje gradonačelnik Beograda, za njegovo razrešenje glasala 44 odbornika

Izvor: Beta, 29.Nov.2022, 17:29

Šapić ostaje gradonačelnik Beograda, za njegovo razrešenje glasala 44 odbornika

Na vanrednoj sednici Skupštine Grada Beograda, koja je sazvana na zahtev opozicionih odbornika, za razrešenje gradonačelnika Aleksandra Šapića glasalo je 44, a protiv je bio jedan odbornik, od ukupno 110 odbornika.Kako je objavio portal Nova.rs, odbornici Srpske napredne Stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) nisu glasali."Predlog za razrešenje gradonačelnika Beograda nije dobio potrebnu većinu od ukupnog broja odbornika, odnosno predlog nije usvoijen", rekao je predsednik komisije Nemanja Joksimović (SNS).Predsednik Skupštine Nikola Nikodijević je podsetio da odbornici koji su predložili razrešenje gradonačenika Aleksandra Šapića to ne mogu ponovo predložiti pre isteka roka od šest meseci od odbijanja predloga.Gradonačelnik nije na sednici Skupštine Grada Beograda o njegovom smenjivanjuSednica Skupštine Grada Beograda počela je danas obrazloženjem njenog održavanja i razlozima zbog koojih gradonačelnik Aleksandar Šapić nije prisutan.Odbornica grupe Ujedinjenih Mila Popović ponovila je da je osnovni razlog za traženo smenjivanje gradonačelnika njegova nelegalna dogradnja njegove kuće na Bežanijskoj kosi, u Novom Beogradu."Počeo je nelegalnu gradnju mesec dana pošto je postao gradonačelnik. Ti radovi vršeni su u martu 2021. godine, dok je Šapić bio predsednik Opštine Novi Beograd, a taj objekat nije postojao u svom obliku i gabaritima na satelitskom snimku Republičkog geodetskog zavoda iz avgusta 2015. godine", kazala je Popović na sednici ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik nije na sednici Skupštine Grada Beograda o njegovom smenjivanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2022

Sednica Skupštine Grada Beograda počela je danas obrazloženjem njenog održavanja i razlozima zbog koojih gradonačelnik Aleksandar Šapić nije prisutan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.