Saniraju zgradu Zavoda za plućne bolesti, nema preseljenja

Izvor: Blic, 22.Feb.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saniraju zgradu Zavoda za plućne bolesti, nema preseljenja

Gradski Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu neće biti preseljen sa Zvezdare, nego će postojeća ruinirana zgrada biti sanirana u što kraćem roku, dogovoreno je na sastanku predstavnika sindikata iz ove ustanove sa pomoćnikom ministra zdravlja dr Zoranom Kovačevićem i gradskom sekretarkom dr Verom Dražić.

Radove će finansirati, kako je rečeno, grad iz bužeta, Ministarstvo zdravlja i opština Zvezdara, čiji su predstavnici takođe prisustvovali sastanku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Na zadovoljstvo svih prisutnih odlučeno je da se postojeća zgrada Zavoda sanira. Bila bi šteta rušiti onoliku zgradu ili je ostaviti neupotrebljivom. Potrebno je sakupiti svu dokumentaciju, a za to treba da prođe još minimum dve nedelje. Gradsko veće će na sledećoj sednici doneti odluku da se zvanično krene u sanaciju zgrade što pre - kaže za “Blic” Nedeljko Panović, predsednik Osnovne organizacije sindikata medicinskih sestara i tehničara Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu.

On je dodao da projekat za sanaciju zgrade već postoji, pa je time jedan deo posla završen.

Pomoćnik ministra zdravlja dr Zoran Kovačević naglasio je da će i ministarstvo pomoći sanaciju zgrade kako bi se zaposleni i njihovi pacijenti što pre vratili u Zavod.

Sanacija će se raditi u tri faze, a nakon završetka prve i najneophodnije, zaposleni će biti vraćeni u zgradu.

Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu u Preševskoj 33 na Zvezdari zatvoren je 21. novembra 2012. godine po nalogu građevinske inspekcije, jer preti opasnost da se zgrada uruši.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Renoviranje Zavoda za plućne bolesti

Izvor: Studio B, 22.Feb.2013

Gradski Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu neće biti preseljen sa Zvezdare, nego će postojeća oštećena zgrada biti sanirana u što kraćem roku...To je dogovoreno na sastanku predstavnika sindikata iz ove ustanove sa pomoćnikom ministra zdravlja Zoranom Kovačevićem i gradskom sekretarkom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.