Samsung predstavio Gear S pametni sat

Izvor: B92, 28.Avg.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung predstavio Gear S pametni sat

Svega šest meseci nakon predstavljanja druge generacije pametnog sata Gear, i svega dva meseca nakon lansiranja prvog Android Wear modela, kompanija ima novi uređaj – Gear S.

Ovo je prvi Samsungov sat sa ugrađenom 3G konektivnošću. Gear S ima mogućnost da se povezuje na 2G i 3G mreže samostalno, što znači da korisnici neće morati da ga drže uparenim sa svojim pametnim telefonom kako bi dobijali notifikacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sat ipak poseduje WiFi i Bluetooth povezivost, tako da i dalje postoji mogućnost uparivanja sa smartofnom.

Gear S dolazi sa 2-inčnim AMOLED 360 x 480 zakrivljenim displejom, što ga čini poprilično velikim u poređenju sa konkurentskim uređajima, a radi na Samsungovom Tizen OS-u zbog toga što je ovaj operativni sistem znatno blaži prema bateriji u poređenju sa Android Wearom.

Samsung Gear S bi trebalo da izdrži dva dana korišćenja bez potrebe za ponovnim punjenjem baterije.

Kada je procesor u pitanju, tu je dual core 1GHz procesor uparen sa 512MB RAM-a i 4GB interne memorije.

Ono što će mnoge razočarati jeste nedostatak kamere, ali ono što je interesantno, jeste prisustvo QWERTY tastature koja će se aktivirati kada to bude potrebno.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samsung predstavio Gear S - pametni sat uz koji vam nije potreban mobilni telefon

Izvor: KupiMobilni.com, 28.Avg.2014

Samsung je predstavio svoj novi pametni sat naziva Gear S. Uređaj krasi zakrivljeni Super AMOLED ekran dijagonale 2 inča i rezolucije 360x480 tačaka. Od dosadašnjih se Gear satova model S najviše ističe mogućnošću spajanja na 3G mobilne mreže, ostvarivanja poziva, primanja poruka i raznih notifikacija,...

Nastavak na KupiMobilni.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.