Samardžić: Rekonstrukcija vlade nenormalna i neozbiljna

Izvor: Blic, 08.Jul.2013, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Rekonstrukcija vlade nenormalna i neozbiljna

Demokratska stranka Srbije smatra da će najavljena rekonstrukcija vlade biti nebitna i prividna jer je prvo trebalo zameniti ministre pa tek onda usvojiti rebalans budžeta.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić rekao je danas da je aktuleni saziv vlade sačinio rebalans budžeta za ovu godinu koji je većina izglasala u parlamentu tako da će rekonstruisana vlada morati da radi u skladu sa tim.

- To je nenormalno i neozbiljno - rekao je on na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ocenivši da je redosled poteza trebalo da bude suprotan - “prvo promena ministara pa onda usvajanje rebalansa budžeta”.

Prema njegovim rečima, najavljena rekonstrukcija vlade će biti i “formalno nevažna”, uklučujući i najavljenu promenu nekih direktora i činovnika jer je njen cilj da se kod građana stvori privid da vlada brine o svom radu.

On je ocenio i da je ekonomska situacija očajna i da je od toga još teža besperspektivnost jer vlada “nema ozbiljnu ekonomsku strategiju” a kritikovao je guvernerku NBS Jorgovanku Tabaković zbog izjave da je zadovoljna ekonomskim stanjem i da se radi da se ono popravi.

Samardžić je pozdravio borbu protiv korpucije i kriminala upozorivši istovremeno da ona ne sme da ima medijski aspekt kako što je to bilo do sada.

On je ponovio i da Vlada Srbije radi Evropske unije “u svom entuzijazmu prodaje KIM” i interese države Srbije i Srba na KIM a podržao je formiranje privreme skupštine KIM u Zvečanu uz ocenu da je ona legitimna i legalna.

Samardžić smatra i da sinoćnji napad Albanaca na Žandarmeriju u Kuršumliji “evidentno i jasno pokazuje” na koji način Albanci deluju i zašto Srbi na severu KIM ne žele da bude deo prištinskih institucija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Prividna i nebitna rekonstrukcija

Izvor: RTS, 08.Jul.2013

Prvo je trebalo zameniti ministre pa tek onda usvojiti rebalans budžeta, smatra podpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić. Ekonomska situacija je očajna, a od toga još teža je besperspektivnost jer vlada nema ozbiljnu ekonomsku strategiju, kaže Smardžić. ..Demokratska stranka Srbije smatra da će...

Nastavak na RTS...

DSS: Rekonstrukcija vlade neozbiljna i nebitna

Izvor: Studio B, 08.Jul.2013

Demokratska stranka Srbije smatra da će najavljena rekonstrukcija vlade biti nebitna i prividna jer je prvo trebalo zameniti ministre pa tek onda usvojiti rebalans budžeta. ..Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić rekao je danas da je aktuleni saziv vlade sačinio rebalans budžeta za ovu godinu koji...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.