Samardžić: Nenormalno je da ide prvo rebalans pa rekonstrukcija

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Nenormalno je da ide prvo rebalans pa rekonstrukcija

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić rekao je danas da je aktuelni saziv vlade sačinio rebalans budžeta za ovu godinu koji je većina izglasala u parlamentu tako da će rekonstruisana vlada morati da radi u skladu sa tim.
"To je nenormalno i neozbiljno", rekao je on na konferenciji za novinare ocenivši da je redosled poteza trebalo da bude suprotan - "prvo promena ministara pa onda usvajanje rebalansa budžeta".

Prema njegovim rečima, najavljena rekonstrukcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vlade će biti i "formalno nevažna", uključujući i najavljenu promenu nekih direktora i činovnika jer je njen cilj da se kod građana stvori privid da vlada brine o svom radu.

On je ocenio i da je ekonomska situacija očajna i da je od toga još teža besperspektivnost jer vlada "nema ozbiljnu ekonomsku strategiju", a kritikovao je guvernerku NBS Jorgovanku Tabaković zbog izjave da je zadovoljna ekonomskim stanjem i da se radi da se ono popravi.

Samardžić je pozdravio borbu protiv korupcije i kriminala upozorivši istovremeno da ona ne sme da ima medijski aspekt kako što je to bilo do sada.

On je ponovio i da Vlada Srbije radi Evropske unije "u svom entuzijazmu prodaje KiM" i interese države Srbije i Srba na KiM, a podržao je formiranje privreme skupštine KiM u Zvečanu uz ocenu da je ona legitimna i legalna.

Samardžić smatra i da sinoćnji napad Albanaca na Žandarmeriju u Kuršumliji "evidentno i jasno pokazuje" na koji način Albanci deluju i zašto Srbi na severu KiM ne žele da bude deo prištinskih institucija.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Izbacivanje ministara iz Vlade Srbije biće uživo prenošeno na Pinku

Izvor: Njuz.net, 08.Jul.2013

. Ministri će napuštati Vladu na svakih sat vremena.. BEOGRAD, 8. jul 2013, (Njuz) – Rekonstrukcija Vlade Srbije, koja je, prema nekim najavama, zakazana za 27. jul ove godine, biće direktno prenošena na Pink televiziji, saznaje Njuz od izvora bliskog vladi.. Izvor iz Vlade, koji je želeo da ostane...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.