DSS: Prividna i nebitna rekonstrukcija

Izvor: RTS, 08.Jul.2013, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Prividna i nebitna rekonstrukcija

Prvo je trebalo zameniti ministre pa tek onda usvojiti rebalans budžeta, smatra podpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić. Ekonomska situacija je očajna, a od toga još teža je besperspektivnost jer vlada nema ozbiljnu ekonomsku strategiju, kaže Smardžić.

Demokratska stranka Srbije smatra da će najavljena rekonstrukcija vlade biti nebitna i prividna jer je prvo trebalo zameniti ministre pa tek onda usvojiti rebalans budžeta.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je da je aktuleni saziv vlade sačinio rebalans budžeta za ovu godinu koji je većina izglasala u parlamentu tako da će rekonstruisana vlada morati da radi u skladu sa tim.

"To je nenormalno i neozbiljno", rekao je Samardžić na konferenciji za novinare ocenivši da je redosled poteza trebalo da bude suprotan - "prvo promena ministara pa onda usvajanje rebalansa budžeta".

Prema njegovim rečima, najavljena rekonstrukcija vlade će biti i "formalno nevažna", uklučujući i najavljenu promenu nekih direktora i činovnika jer je njen cilj da se kod građana stvori privid da vlada brine o svom radu.

On je ocenio i da je ekonomska situacija očajna i da je od toga još teža besperspektivnost jer vlada "nema ozbiljnu ekonomsku strategiju", a kritikovao je guvernerku NBS Jorgovanku Tabaković zbog izjave da je zadovoljna ekonomskim stanjem i da se radi da se ono popravi.

Samardžić je pozdravio borbu protiv korpucije i kriminala upozorivši istovremeno da ona ne sme da ima medijski aspekt kako što je to bilo do sada.

Potpredsednik DSS-a je ponovio i da Vlada Srbije radi Evropske unije "u svom entuzijazmu prodaje KIM" i interese države Srbije i Srba na KiM a podržao je formiranje privreme skupštine KIM u Zvečanu uz ocenu da je ona legitimna i legalna.

Samardžić smatra i da sinoćnji napad Albanaca na Žandarmeriju u Kuršumliji "evidentno i jasno pokazuje" na koji način Albanci deluju i zašto Srbi na severu KiM ne žele da bude deo prištinskih institucija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.