Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2024, 17:32

SafeJournalists: Novinarke na Zapadnom Balkanu i dalje rade pod pritiscima i pretnjama

SafeJournalists mreža ukazala je danas, povodom Međunarodnog dana žena, da je položaj novinarki na Zapadnom Balkanu i dalje težak, i da iako novinarke rade pod sličnim uslovima kao njihove muške kolege, na nekim pozicijama u medijskom sektoru i dalje zarađuju manje od svojih muških kolega, a manje ih je i na rukovodećim mestima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SafeJournalists: Novinarke na Zapadnom Balkanu i dalje rade pod pritiscima i pretnjama

Izvor: JUGpress.com, 08.Mar.2024

BEOGRAD..Na međunarodni dan žena, SafeJournalists mreža ukazuje na to da je položaj novinarki na Zapadnom Balkanu i dalje težak. Iako novinarke obično rade pod sličnim uslovima kao njihove muške kolege, čini se da i dalje postoji rodni jaz, te da na nekim pozicijama u medijskom sektoru novinarke...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.