Sa 140 hektara uklonjena ambrozija u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2011, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa 140 hektara uklonjena ambrozija u Novom Sadu

NOVI SAD -

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" iz Novog Sada pokosili su oko 140 hektara površina koje su bile pod korovom, a najviše pod ambrozijom, koja izaziva alergije kod stanovništva.

Oni su u proteklih 17 dana ambroziju i drugi korov uklanjali sa javnih površina u gradu i u prigradskim naseljima, saopštilo je danas to preduzeće.

"Gradsko zelenilo" upozorilo je vlasnike privatnih parcela i građevinske investitore da su dužni da sami uklone ambroziju sa svojih poseda i pozvalo građane da komunalnoj inspekciji prijave ako primete ambroziju na pomenutim parcelama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.