Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2023, 10:08

SZO zatražila od Kine više informacija o ne dijagnostikovanoj upali pluća

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je od Kine više informacija o nedijagnostikovanoj upali pluća koja se navodno širi među decom na severu te zemlje i apelovala na kineske zdravstvene vlasti da preduzmu mere za smanjenje prenošenja bolesti. Nezavisni kineski mediji javili su da su navodno dečije bolnice u delovima zemlje pune bolesne dece.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO u panici; Nova bolest širi se zemljom odakle je došao koronavirus; Bolnice pune; Upućen apel

Izvor: B92, 23.Nov.2023

SZO izrazila je zabrinutost zbog porasta broja obolelih od respiratornih bolesti u Kini i apelovala na stanovništvo da "preduzme zaštitne mere"..."SZO je poslala zvaničan zahtev Kini za detaljne informacije o porastu obolelih od respiratornih bolesti i mestima pojave upale pluća kod dece", navodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.