SZO proglasila vanrednu situaciju zbog KORONAVIRUSA: Evo šta o tome kaže Batut!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2020, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO proglasila vanrednu situaciju zbog KORONAVIRUSA: Evo šta o tome kaže ''Batut''!

Kako je navedeno, u Republici Srbiji, u skladu sa preporukama SZO, uspostavljene su potrebne sve mere u cilju brze detekcije eventualnih slučajeva obolevanja izazvanih novim koronavirusom.

Institut za javno zdravlje "Batut" saopštio je da odluka Svetske zdravstvene organizacije o proglašavanju vanredne situacije na globalnom nivou zbog koronavirusa podrazumeva i omogućava aktiviranje procedura za vanredne situacije što ima za cilj da obezbedi brzu međunarodnu pomoć od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SZO državama članicama kojima je pomoć potrebna u sprečavanju širenja virusa.

Cilj zasedanja Odbora za vanredne situacije pri SZO bio je da proceni trenutnu situaciju u svetu u odnosu na epidemiju izazvanu novim koronavirusom i da u skladu sa tom procenom preporuči generalnom direktoru SZO da li je potrebno i stručno opravdano proglasiti javno zdravstvenu pretnju od međunarodnog znacaja, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Instituta.

Državama članicama SZO se preporučuje da i dalje nastave sa primenom mera koje su već uspostavljene, uz praćenje daljih preporuka SZO u narednim nedeljama, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, u Republici Srbiji, u skladu sa preporukama SZO, uspostavljene su potrebne sve mere u cilju brze detekcije eventualnih slučajeva obolevanja izazvanih novim koronavirusom, adekvatnog epidemiološkog zdravstvenog nadzora, kao i primenu svih neophodnih procedura – algoritama za postupanje sa sumnjama na prisustvo novog koronavirusa, a sve u cilju sprečavanja i kontrole širenja infekcija na teritoriji Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.