Izvor: B92, 17.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKA BANKA ODOBRILA 9,2 MILIONA DOLARA ZA NAJUGROZENIJE

Beograd -- Svetska banka ulozila je 9,2 miliona dolara u prvi program jednokratne socijalne pomoci za 50.000 najugrozenijih porodica u Srbiji, izjavio je sef Kancelarije Svetske banke u Jugoslaviji Rori O'Saliven.

On je rekao da Svetska banka u saradnji s Ministarstvom za socijalna pitanja Srbije radi na projektu "koji ce osigurati da novac za siromasne ode siromasnima, a ne bogatima". "Svetska banka poseban znacaj daje socijalnom aspektu reformi koje se u Srbiji sprovode", naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on.

Ministar za socijalna pitanja u Vladi Srbije Gordana Matkovic najavila je da ce ove godine u saradnji sa Svetskom bankom biti uradjena velika anketa, da bi se "sto bolje utvrdilo ko su siromasne porodice u Srbiji".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.