SVAKA-CAST-MINISTRE-Tasovac-imao-mozdani-udar-i-vratio-se-na-posao

Izvor: medio.rs, 10.Dec.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAKA-CAST-MINISTRE-Tasovac-imao-mozdani-udar-i-vratio-se-na-posao

Ministar se oporavio, nema ozbiljnih posledica po zdravlje

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac vratio se na posao posle kratkog odsustva pošto je krajem novembra doživeo blaži moždani udar, saznaje Kurir.

Tasovac je, kako Kurir nezvanično saznaje, 23. novembra posle napada prebačen na Vojno-medicinsku akademiju, gde mu je odmah ukazana lekarska pomoć i kasnije pružana nega.

- Ministar se sada dobro oseća. Vratio se redovnim obavezama >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << i nesmetano radi. Tačno je da mu je pozlilo, ispostavilo se da je dobio blaži moždani udar i, posle neophodnih lekarskih pregleda, utvrđeno je da nije bilo ozbiljnijih posledica po njegovo zdravlje - kaže izvor Kurira iz Vlade Srbije.

Ministar zbog toga, između ostalog, nije prisustvovao otvaranju izložbe fotografija sa prve turneje u istoriji Beogradske filharmonije u Sjedinjenim Američkim Državama. Tasovac, bivši direktor Beogradske filharmonije, bio je najavljen kao posebni gost na otvaranju izložbe „Beogradska filharmonija: američka priča“ 25. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Tasovac juče nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Na predlog SPS, od avgusta 2013. ministar kulture - prvo u rekonstruisanoj vladi Ivice Dačića, a zatim je zadržao mandat i u vladi Aleksandra Vučića. Iako je bio aktivan na društvenim mrežama i bez dlake na jeziku, po preuzimanju funkcije ministra postao je ćutolog.

Tasovac nije prvi ministar koji je imao neprijatno iskustvo s moždanim udarom. I Velimir Ilić, lider NS i aktuelni ministar za vanredne situacije, februara 2012. u svom stanu u Beogradu doživeo je lakši moždani udar. Tada je pao i lakše povredio glavu.

Aktivan

GUST RASPORED

Tasovac je prošle sedmice imao gust raspored - u utorak je bio na komemoraciji novinaru Srđanu Ðuriću, u četvrtak na naučnom skupu o Vuku Stefanoviću Karadžiću, dok je već u petak u Skupštini obrazlagao Predlog zakona o potvrđivanju Evropske konvencije o zaštiti audio-vizuelnog nasleđa.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.