SUTRA STIŽE POLA MILIONA DOZA KINESKE VAKCINE Vučić se vanredno obratio građanima Srbije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2021, 13:47

"SUTRA STIŽE POLA MILIONA DOZA KINESKE VAKCINE" Vučić se vanredno obratio građanima Srbije (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra stiže još 500.000 doza vakcine "Sinofarm".

Predsednik Vučić je, tokom vanrednog obraćanja medijima, rekao da su kineske vakcine u srpskom magacinu i Kini i da će sutra stići u Srbiju.

On je poručio da je najvažnija vest to kako Srbija nabavlja vakcine, jer "život danas znači isključivo vakcina".

- Jutros je stiglo 50.000 Sputnjika, za prvu dozu vakcine, a za drugu ćemo tek dobiti. Obezbedili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo da do kraja februara dobijemo 88.000 Fajzera, (42.000+46.000), a do 20. februara između 125.000 i 150.000 AstraZeneke - najavljuje Vučič.

Vučić kaže da će ovo obezbediti 1. ili 2. poziciju Srbiji na teritoriji cele Evrope kada je reč o stopi vakcinacije.

On se zahvalio i predsedniku Putinu, a posebno SIju na ogromnoj podršci. Zahvalio je i prijateljima iz Britanije i Indije sa kojima je dogovarano oko AstraZeneca vakcine i to ne onih koje svakako dobijamo preko Kovaksa.

- Imaćemo milion vakcinisanih i revakcinisanihm dakle, obezbedićemo dva miliona doza do kraja februara. Ovo je velika stvar i čestitam svima. Od četvrtka-petka idemo, uz revakcinaciju, na dalju masovnu vakcinaciju - istakao je Vučić.

Ističe da se težak i naporan rad uvek isplate i zahvaljuje građanima koji su verovali u rukovodstvo države.

O saradnji sa Kinom

Dodaje da je Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju. Kaže da je saradnja sa Kinom izvanredna i da je ona srpskom narodu donela mnogo sreće i uspeha.

- Kada to govorim, dovoljno je da vidite Železaru, Borski rudnik, to da ne dugujemo, da isplaćujemo plate, da nam je Bor jedan od najvećih izvoznika. Povećali smo izvoz za 50 puta u Kinu od 2010. godine i to govori o našem napretku - kaže Vučić.

Dodaje da je potpisan ugovor sa CRBS kompanijom koja će u 65 opština graditi kanalizacione sisteme.

- U 65 opština u Srbiji izgradnja kanalizacionih sistema, gotovo svako selo, veće mesto, svako srednje veličine, sa fabrikama za otpadne vode, plus devet deponija. To je nešto što menja lice Srbije. Poslednja inofrmacija, sinoć sam imao sastanak sa Anom Brnabić i Sinišom Malim, zamolio sam ih da posebnu pomoć, još jedanput turistički radnici, hotelijeri, da dobiju bar još jedan ceo minimalac, da to bude 40 odsto više podrške nego za ostala preduzeća, verujem da će vlada prihvatiti moj predlog - istakao je.

Vučić kaže da se Srbija nepovratno promenila. Predsednik je rekao da je to omogućilo da budemo prvi u vakcinaciji.

- To je rezultat rada i zahvalan sam ljudima koji su radili na tome. Možete da bude zemlja sa najbržim rastom u Evropi, da budete najbolji u vakcinaciji kada suštinski promenite sve. Kada vam zemlja temeljno, suštinski i dramatično ide napred - rekao je predsednik Vučić, te istakao da je on jedini predsednik Srbije koji je telefonom razgovarao sa predsednikom Kine.

Odgovarajući na pitanje o delu opozicije, tj. Draganu Đilasu, Vučić kaže da mu je drago da su se skoro svi lideri opozicije vakcinisali.

- Ovde imaju švedski sto, pa mogu da biraju koju će vakcinu da uzmu - rekao je Vučić, te istakao da su neki od njih tvrdili kako naša zemlja nema dovoljno vakcina.

O Velji Nevolji

Vučić je objasnio da su policajci uhapšeni zbog toga što nisu znali da je BIA prisluškivala pretres prostorija Velje Nevolje.

- Konstatuju da vide pištolj i dogovore se da nisu videli pištolj. Zato su policajci uhapšeni - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da mu dosta govori to što se svi pripadnici te grupe brane ćutanjem.

Vučić kaže da su obe kriminalne grupe uvezene u Srbiju iz Crne Gore.

- Moramo istražiti sve one koji su im iz državnog aparata, na različite načine, pomagali - rekao je Vučić, ali je rekao da sada država nije dozvolila da joj ubiju premijera, a što je bilo dozvoljeno za vreme nekih koji ga kritikuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.