STOJIM UZ MILION ŽENA KOJE SU BILE ŽRTVE: Oglasila se glumica Iva sa najemotivnijom porukom do sada (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 15:05

"STOJIM UZ MILION ŽENA KOJE SU BILE ŽRTVE": Oglasila se glumica Iva sa najemotivnijom porukom do sada (FOTO)

Glumica je na svom Instagram profilu objavila citat iz knjige "Sunce i njegovo cveće" od autorke Rupi Kaur.

Otkako su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji svog bivšeg učitelja glume Miroslava Aleksića za seksualno uznemiravanje i silovanje, mnoge devojke i žene širom regiona dobile su "vetar u leđa" i odlučile da progovore o ovom problemu. Podrška koju Milena i Iva svakodnevno dobijaju ide u korist svim devojkama koje nisu do sada imale hrabrosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prijave nasilnika, plašeći se komentara okoline.

Svesna da su ona i njena koleginica podigle pravu revoluciju, Iva Ilinčić odlučila je da pruži podršku svim drugim ženama koje prolaze kroz nasilje.

A post shared by Iva Ilinčić (@ivailincic)

- Stojim uz milion žena koje su bile žrtve pre mene i razmišljam šta da uradim kako bih učinila ovu planinu višom, da bi sve one žene posle mene videle dalje - napisala je glumica.

Nakon što je prijavila Aleksića za seksualno zlostavljanje, Iva Ilinčić napisala je tada na svojim društvenim mrežama da to nije njena sramota i da se više ne stidi.

- Konačno se ne stidim i nemam čega da se stidim i briga me. Sramota nije moja. Budite hrabre jer stvarno niste same. Obećavam - napisala je glumica Iva Ilinčić koja je svoju ispovest o zlostavljanju koje je doživela od Miroslava Mike Aleksića.

Podsetimo, Milena Radulović je u ispovesti navela da ju je Miroslav Aleksić, silovao kada je imala 17 godina, kao i da se seksualno nasilje ponavljalo.

- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece - rekla je Milena.

Miroslav Aleksić trenutno se nalazi u pritvoru, a sudski proces je u toku.

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.