STAVIŠ VOJSKU BIĆE MRTVIH Predsednik Milanović opet opleo po Bosni i Briselu:  Oni su izgubljeni godinama

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2023, 16:37

"STAVIŠ VOJSKU BIĆE MRTVIH" Predsednik Milanović opet opleo po Bosni i Briselu: Oni su izgubljeni godinama

Oštra poruka hrvatskog predsednika.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je uzrok povećanog priliva ilegalnih migranata na granicama Hrvatske, u Bosni i Hercegovini, odnosno u njenom viznom režimu, i da se to može rešiti tako što bi BiH uvela strože kriterijume za ulazak na svoju teritoriju.

- Mislim da će se to normalizovati nakon nekog vremena i da ćemo se vratiti na staro - poručio je Milanović.

Milanović je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uverenje da niko u BiH na povećani priliv migranata ne gleda s odobravanjem.

- I to je problem viznog režima koji Bosna i Hercegovina ima s nekim državama, odnosno nema s nekim državama čiji državljani slobodno dolaze u Sarajevo, slete na aerodrom i onda dalje idu u promenadu - naveo je Milanović.

Milanović je rekao da očigledno u BiH postoji "lakomislenost" u pristupu i, kako je naveo, neka iluzija "zajedničkog bratstva svih Slovena ili svih muslimana" i da to dovodi do povećanog priliva migranata.

Milanović je istakao da smatra da vojska na granicama ne bi bila dobro rešenje.

- Staviš vojsku, biće mrtvih - naveo je.

Hrvatski predsednik je rekao da bi najviše trebalo da se angažuju Austrijanci i Nemci, jer migranti uglavnom prolaze kroz Hrvatsku da bi stigli na sever Evrope.

Na pitanje da li je problem u Evropi koja ne uspeva da se dogovori o zajedničkoj politici azila, Milanović je rekao da je Evropa "izgubljena već godinama".

- Oni su dosta izgubljeni već godinama i ne znaju, u stvari, gde im je glava, gde rep. To je posledica lakomislenosti i fasciniranosti nekim idealima, tipskim rešenjima, kao Evropa bez granica, svi smo Evropljani - naveo je Milanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.