ŠTA SE KRIJE IZA TAKEROVE POSETE PUTINU: Saznalo se KOJI političar je novinara POSLAO NA TAJNU MISIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 10:32

ŠTA SE KRIJE IZA TAKEROVE POSETE PUTINU: Saznalo se KOJI političar je novinara POSLAO NA TAJNU MISIJU

Taker Karlson je predstavnik takozvane druge Amerike.

Intervju Takera Karlsona i Donalda trampa, kako mediji navode, imao je za cilj da pokaže drugu stranu Amerike, ali da i u isto vreme ponizi Bajdenovo vođenje države. 

Američki novinar, Taker Karlson je, verovatno na lično zadovoljstvo, razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, ali je pozadina cele priče bila drugačija. Njega su u Moskvu poslali predstavnici  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "druge Amerike" koju predvodi Donald Tramp, a intervju sa Putinom jasna je poruka "dubokoj državi" i aktuelnom režimu oličenom u predsedniku Bajdenu.

Cilj je bio da se Amerikancima jasno stavi do znanja da postoji i Amerika koja ne pristaje na sadašnju politiku Bele Kuće i koja nudi alternativu - dobre odnose sa Rusijom i rešavanje problema unutar samih SAD - od ekonomske, do migrantske krize.

Predsedavajući Prezidijuma Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku Rusije Fjodor Lukjanov ističe da je novinar Taker Karlson izrazito ideološki određen i da predstavlja određeni politički tabor.

- On je u Moskvu doneo unutrašnju američku konfrontaciju. Pre nekoliko godina Rusija je optužena za mešanje u američke političke procese. Sada se dogodilo suprotno. Američka unutrašnja politika uvlači ruski faktor, kojeg predstavlja Putin, u sopstveni izborni proceskaže Lukjanov.

On navodi da je intervju sa Putinom bio je izazov za establišment u SAD. Nevažno je, analizira on, šta je tačno Putin govorio, jer reputacija ruskog predsednika čini moćnim udarcem za "drugu Ameriku". 

- Poruka biračima u SAD mnogo je važnija od Rusije i Ukrajine. Osnovna ideja je jasna - pogledajte kuda nas je vašingtonska močvara dovela - navodi Lukjanov. 

Na Zapadu se ne krije da je Karlson predstavnik "druge Amerike".

Američki mediji tvrde da je intervju precenjen, ali i priznaju da će milioni ljudi sada znati stav Rusije, kao i da je ruski predsednik pokazao "nadmoć" u odnosu na njegove protivnike na Zapadu.

Njujork tajms navodi da je Putin pozvao SAD da pregovaraju o Ukrajini i "direktnije nego inače" rekao kako će se sukob završiti - dogovorom sa Zapadom. Poznati američki novinar i muzičar Džoi Manarino ističe kako je - Taker dao priliku Americi i svetu da čuju i Putinovo gledište što je od ogromnog značaja. Nemački Špigl je ogorčen jer Karlson skoro da nije Putinu postavljao teška pitanja -

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.