ŠTA JE SVE OTKRIO OTAC DEČAKA UBICE? Novi detalji sa saslušanja: Rekao mi je da se oseća odbačeno, nisam premetio...

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 11:01

ŠTA JE SVE OTKRIO OTAC DEČAKA UBICE? Novi detalji sa saslušanja: Rekao mi je da se oseća odbačeno, nisam premetio...

Srbija zavijena u crno.

Kosta K. (14) upao je juče rano ujutru s oružjem u školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i ubio devet osoba iz očevog pištolja. Usmrtio je portira škole i osam učenika, dok je šest osoba povređeno.

Vrlo brzo nakon masakra kakav Srbija ne pamti, uhapšen je i otac maloletnog dečaka. Kosta je ubistva izvršio očevim oružjem.

Na saslušanju otac dečaka, inače poznati naš lekar, rekao da je u sefu držao puške >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pištolje, da je sve bilo pod šifrom i da mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao. Za svo oružje imao je dozvole.

- Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i rekao koju. Otac je rekao da se njegov sin osećao odbačeno, ali da ništa nije primetio. Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo - kažu.

Dečak je saslušan u prisustvu majke, a kako je rekao Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, on je predat radnicima Centra za socijalni rad.

Ocu je održano zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

 - Otac izvršio ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja koja su nađena su imala legalne dozovle od strane muškog roditelja, on tvrdi da su bili zaključani i da ima više komada oružja iz 2016. i 2017. godine. Da su bili zaključani u sefu pod šifrom, ali je očigledno dete imalo šifru od sefa, čim je uspelo da uđe u posed tih pištolja. Tri puna okvira sa po 15 metaka su nađena pored čaura koje su ispaljene - rekao je ministar policije Bratislav Gašić i dodao:

- Prema nezvaničnim informacijama, išao je sa ocem u streljane i trenirao pucanje.

Profesor dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" za medije je rekao kako je svojevremeno radio sa ocem dečaka koji je izvršio nezapamćen zločin.

- O ocu tog dečaka sve najbolje mogu da kažem. On je sjajan doktor i čovek. A o kolegi doktoru mogu da kažem samo najbolje - izvanredan čovek i stručnjak, sjajan je odnos imao prema kolegama i prema pacijentima. Do pre dve godine je radio kod nas, dete nikada u životu nisam video.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu čitajte klikom OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.