ŠTA JE OVAJ BORAC HUTA SVE PREŽIVEO: Saudijski avioni ga gađaju bombama, a on im beži na motoru poput Džejms Bonda! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2021, 22:50

ŠTA JE OVAJ BORAC HUTA SVE PREŽIVEO: Saudijski avioni ga gađaju bombama, a on im beži na motoru poput Džejms Bonda! (VIDEO)

Neverovatna scena na granici dve zemlje

Vojni mediji Huta objavili su 16. decembra snimak na kojem se vidi kako borac ove grupe izbegava četiri vazdušna napada koja su izveli ratni avioni koalicije predvođene Saudijskom Arabijom dok se na motociklu kretao duž granice sa saudijskom provincijom Džizan. Kako prenose vojni mediji, borac Husein Habrah preživeo je još četiri vazdušna napada samo nekoliko sati pre snimka.

Neuspele vazdušne napade izvela su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva ratna aviona koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, F-15 i F-16. Jasno je korišćena teška municija.

Huti su priznali da je Habrah ubijen u kasnijoj borbi sa koalicijom predvođenom Saudijskom Arabijom i njenim snagama duž granice sa Džizanom. Mnogi posmatrači su uvek sumnjali u efikasnost i tačnost vazdušnih udara koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na Hute. Uprkos tome, koalicija je nedavno intenzivirala svoje vazdušne operacije u pokušaju da odvrati grupu.

Samo između 17. i 18. decembra, koalicioni ratni avioni izveli su 19 vazdušnih napada na Hute u centralnoj provinciji Marib i severnoj provinciji Džaf. Prema tvrdnjama koalicije, u vazdušnim napadima je ubijeno 80 boraca Huta i uništeno 11 vojnih vozila grupe. Koalicija nije objavila nijedan snimak koji bi dokazao te tvrdnje.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.