SRPSKA PLANINA POTPUNO PARALISANA ZBOG MEĆAVE! Putari i dalje vode borbu - formirani nanosi visoki nekoliko metara, put neprohodan (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2023, 20:18

SRPSKA PLANINA POTPUNO PARALISANA ZBOG MEĆAVE! Putari i dalje vode borbu - formirani nanosi visoki nekoliko metara, put neprohodan (FOTO)

Planina Golija zavejana, čisti se onoliko koliko vremenske prilike dozvole.

Snežna mećava pogodila je Goliju, a zbog padvina koje su trajale satima po prvi put ove godine potpuno je zavejan put Golijska Reka - Preko Brdo - Ovraćenica. Jak vetar na ovoj deonici formirao je smetove u visini od nekoliko metara.

- Putari sa teškom mehanizacijom su na terenu, ali na toj deonici dovoljno je samo nekoliko minuta da put postane zavejan i odsečen za saobraćaj. Čisti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se onoliko koliko vremenske prilike dozvole, putari daju sve od sebe da ovu deonicu održe prohodnom - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz JP Putevi Ivanjica.

Inače, put Preko Brdo - Odvraćenica jedna je od najkritičnijih tački u Zapadnoj Srbiji tokom zimskih meseci, a tokom godine više meseci je zavejan nego prohodan. Neretko se dešava da se pojedini vozači i sa ovog terena zaglave u snegu.

- Apelujemo na sve vozače da ne kreću na put preko Golije, naročito ovaj apel važi za vozače avanturiste koji mogu da se izbore sa surovim uslovima na ovoj planini. Svake godine imamo nekoliko akcija spasavanja iz snežnih nanosa - ističe Arsović.

Na ostalim putnim pravcima na teritoriji opštine Ivanjica snežne padavine nisu prouzrokovale veće probleme, ali se vozačima savetuje da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.