SRBIJA U ŠOKU: Kosta ne može da bude pritvoren - evo gde se SADA NALAZI ubica sa Vračara

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 17:24

SRBIJA U ŠOKU: Kosta ne može da bude pritvoren - evo gde se SADA NALAZI ubica sa Vračara

Lice koje je mlađe od 14 godina nije krivično pravno odgovorno.

Danas u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru dogodila se nezapamćena tragedija u kojoj je učenik škole počinio masakr, usmrtivši drugove i čuvara ove ustanove. Za portal SrbijaDanas oglasio se advokat Lazar Babić dajuću nam informacije kakva je dalja procedura i gde se trenutno nalazi uhapšeni dečak.

- Još uvek nije potvrđena informacija o godinama učenika osnovne škole na Vračaru. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Navodno je rođen u julu 2009. godine, ne znamo da li je tačna. Ukoliko lice nema 14 godina, ono je krivično pravno neodgovorno. Naše pravno zakonodavstvo prihvata tzv. princip humanitarnog krivičnog prava, odnosno humanitarnog odnosa prema maloletnim licima, i propisalo je granicu krivično pravne neodgovornosti. Takoreći, lice koje je mlađe od 14 godina nije krivično pravno odgovorno, tako da ukoliko lice nema 14 godina, a izvrši određeno krivično delo, ono neće biti krivično pravno sankcionisano.

- S obzirom na to da još uvek ne znamo kakav je njegov mentalni sklop i da li dečak uračunljiv, može doći  do toga da će biti smešten u neku instituciju. Ipak, kao što vidimo ovo je bilo planirano mesec dana, pronađeni su nacrti, spiskovi, i u tom slučaju njegova uračunljivost je potpuno neupitna, on je tačno znao šta želi da uradi, navodi advokat.

Na pitanje da li se trenutno zna gde se dečak nalazi i gde će biti smešten, advokat Babić odgovora da je dečak u ovom trenutku u zadržavanju ili u Policijskoj stanici 29. novembar u Gradskom SUP-u ili u Mesnoj policijskoj stanici Vračar. Nakon određivanja pritvora, verovatno će biti prebačen u Centralni zatvor u Beogradu u Bačvanskoj, naravno pod uslovom da je krivično pravno odgovoran.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu čitajte klikom OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.