SRBIJA SE SPREMA ZA PAKAO OD JESENI: Poznato gde će biti izgrađene dve nove kovid bolnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 13:43

SRBIJA SE SPREMA ZA PAKAO OD JESENI: Poznato gde će biti izgrađene dve nove kovid bolnice

Ukupni kapaciteti biće od 1.300 do 1.500 ležajeva

Srbija će dobiti dve nove kovid bolnice, koje će biti izgrađene u dva grada, kako bi se zdravstveni sistem pripremio na najavljeni "sudar" korona virusa i sezonskog gripa.

. Obe će biti montažne i planirano je da budu podignute u naredna tri meseca zbog najavljenog drugog talasa korone koji će se odigrati u isto vreme kada je "sezona" gripa.

Prva će biti na Batajničkom drumu u Beogradu, između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Batajnice i Zemuna. Zbrinjavaće obolele iz severnog dela Šumadije, Mačve i južnog dela Vojvodine.  Imaće između 800 i 1.000 kreveta poluintenzivne i intenzivne nege.

Druga će biti u Kruševcu i biće smeštena u kasarni "Rasina". Biće manjeg kapaciteta od beogradske i imaće oko 500 ležajeva. Trenutno je u toku analiza koji objekti bi trebalo da budu renovirani kako bi tu bili smešteni pacijenti. Ova bolnica primaće pacijente iz južnog i centralnog dela Srbije.

U planu je i kupovina nekoliko modularnih bolnica koje se montiraju brzo i mogu se, prema potrebi, seliti sa jedne na drugu lokaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.