SRBIJA SE BORI PROTIV NAS NE BIRAJUĆI SREDSTVA Priština očajnički želi da se ujedini sa Albanijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2022, 13:05

"SRBIJA SE BORI PROTIV NAS NE BIRAJUĆI SREDSTVA" Priština očajnički želi da se ujedini sa Albanijom

Predsednik tzv. kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca je, na zajedničkoj sednici parlamenata Albanije i tzv. Kosova, povodom 110. godišnjice nezavisnosti Albanije, izjavio da 28. novembar pripada Albaniji, koliko i Kosovu i da "svojim nedrima drži kolektivne snove i zajedničke težnje" Albanije i Kosova.

On je rekao da što su Kosovo i Albanija bliži lakše će, kako je naveo, zaštititi vitalne interese albanskog naroda. 

- Mi smo uz vas i imamo vas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u našim srcima. 28. novembar nosi u našim srcima naše kolektivne snove i veliku ljubav prema naciji. Ovaj dan ima svoju simboliku da održimo u životu naše emocije, ponos, spremnost. 28. novembar pripada Albaniji koliko i Kosovu, dakle pripada svim Albancima. Kada smo bili potlačeni i živeli pod jugoslovenskim terorom, naš nepobedivi narod je u životu održavala ljubav prema svojoj zemlji, naciji i albanskom jeziku. Put je bio dug i nimalo lak - rekao je Konjufca.

Konjufca je istakao važnost dva događaja, navodeći dolazak demokratije u Albaniju i oslobođenje Kosova nekoliko godina kasnije.

- Iskustvo je naučilo nas Albance, istorija nas je naučila da koliko god treba da slavimo, treba da razmišljamo o izazovima sa kojima se suočavamo. Današnji svet je manje bezbedan nego juče kao rezultat ruskog napada na Ukrajinu. Jedina država koja je povezana sa Rusijom je Srbija, ona se bori protiv nas iznutra i spolja, ne birajući sredstva, od diplomatije do finansiranja koja su vezana za kriminal - rekao je Konjufca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hadžiju sanja "Veliku Albaniju"

Izvor: B92, 27.Nov.2022

Poslanik tzv. Kosova PDK, Bekim Hadžiju se sinoć oglasio povodom današnjeg obeležavanja 110. godišnjice nezavisnosti Albanije i pozvao na ujedinjenje..."Na zajedničkoj sednici poslanika parlamenata Albanije i (takozvanog) Kosova sutra glasajte za ispravljanje istorijske nepravde, za uniju Albanije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.