Hadžiju sanja Veliku Albaniju

Izvor: B92, 27.Nov.2022, 14:12

Hadžiju sanja "Veliku Albaniju"

Poslanik tzv. Kosova PDK, Bekim Hadžiju se sinoć oglasio povodom današnjeg obeležavanja 110. godišnjice nezavisnosti Albanije i pozvao na ujedinjenje.

"Na zajedničkoj sednici poslanika parlamenata Albanije i (takozvanog) Kosova sutra glasajte za ispravljanje istorijske nepravde, za uniju Albanije i (tzv.) Kosova u konfederaciju albanske države - objavio je Hadžiju.

Nakon što je takozvano Kosovo obeležilo 14 godina od samoproglašene nezavisnosti, a uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obeležavanja 110. godišnjice albanske nezavisnosti, ovaj poslanik poručuje:

"Da se ujedinimo u jednu državu, sa jednom vladom i sa jednim senatom i dva kongresa Kosova i Albanije".

Hadžiju tvrdi da je vreme za "važne odluke za naciju".

"Da sačuvamo albanski identitet i da zajedno budemo tamo gde nam je mesto, u Evropskoj uniji", kaže on.

Dodao je i da je sada potrebna hrabrost predstavnika Albanije i tzv. Kosova i "akcija za suštinske i vizionarske odluke za narod".

"Ovo je moguće, ovo je put nacionalnog jedinstva ka albanskoj konfederaciji" poručio je Hadžiju.

Ovaj poslanik je uputio zahtev konkretno predsednicima parlamenata tzv. Kosova i Albanije.

- Kao predstavnik naroda, izabrani poslanik u Skupštini Kosova, molim predsednicu Skupštine Albanije, Ljinditu Nikoljai i predsednika Skupštine Kosova, Gljauka Konjufcu, da se na današnjoj sednici, na sednici poslanika Albanija i tzv. Kosovo u Tirani, glasa: Za uniju Albanije i Kosova u Konfederaciju albanske države - poručio je Hadžiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.