SRBIJA POKUŠAVA DA DESTABILIZUJE SITUACIJU Neobjektivna Vjosa lupetara kao po običaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 22:22

"SRBIJA POKUŠAVA DA DESTABILIZUJE SITUACIJU" Neobjektivna Vjosa lupetara kao po običaju

Prema njenim rečima, Priština "ni u jednom trenutku nema za cilj da eskalira situaciju"

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ponovila je danas u razgovoru sa ambasadorima SAD i Nemačke u Prištini da "Srbija pokušava da destabilizuje situaciju" na administrativnim prelazima, što je, kako tvrdi, "nastavak rusko-srpskih napora da ponište dostignuća SAD-a, EU i NATO na Kosovu i u regionu".

Osmani je rekla da je odluka o "sprovođenju reciprociteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa registarskim tablicama" zakonita i da je sprovođenje te mere "u potpunom skladu sa Briselskim sporazumom, koji Srbija nije sprovodila".

.

Dodala je da je Priština posvećena održavanju reda i zakona, kao i "zaštiti svakog građanina".

Navela je i da prištinske institucije ostaju posvećene nastavku dijaloga, ali i da je neophodan "pođednak tretman strana".

Više vesti o dešavanjima na Kosovu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.