SRBIJA IMA TU SREĆU DA SVOJ MALI ČAMAC VEZUJE ZA VELIKI RUSKI BROD! Patrijarh Irinej se nada da će nam Rusi pomoći da sačuvamo KiM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA IMA TU SREĆU DA SVOJ MALI ČAMAC VEZUJE ZA VELIKI RUSKI BROD! Patrijarh Irinej se nada da će nam Rusi pomoći da sačuvamo KiM!

Nadamo se da će nam Rusija pomoći da sačuvamo Kosovo, koje je srpski Jerusalim, rekao je danas patrijarh srpski Irinej, koji je sa predstavnicima kompanije ''Gaspromnjeft“ potpisao sporazum o nastavku ruskog učešća u izvođenju radova na unutrašnjoj mozaičkoj dekoraciji Hrama Svetog Save

Patrijarh je podsetio da je Rusija kroz vekove pomagala Srbiji, primetivši da je ruski narod moćan i veliki, a srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mali, ''ali ima tu sreću da svoj mali čamac vezuje za veliki ruski brod''. Ruski presto je uvek imao razumevanja za naše potrebe i priticao nam u pomoć kad smo bili u najtragičnijem trenutku, a zahvaljujući caru Nikolaju Drugom Srbija je opstala 1915/16. godine.

Onda kad nam Rusija nije mogla pomoći onoliko koliko smo očekivali, nije nam nikad odmogla, za razliku od naših drugih saveznika.

- I danas se Srbija nalazi u dosta teškom položaju, okružena bivšim prijateljima. Zato nam je ruska pomoć potrebna i mi tu pomoć očekujemo, pre svega da sačuvamo Kosovo koje je za naš narod srpski Jerusalim i sveta zemlja. Sve što je vredno u srpskoj kulturi tamo ima svoj početak i tako da se ne možemo se nikad odreći Kosova. Nadamo se da će nam u tome pomoći Rusija koliko može – a može mnogo - naveo je srpski patrijarh.

On je konstatovao da nekadašnji prijatelji Srbije danas zaboravljaju to prijateljstvo i savezništvo.

- Mi smo uvek bili na pravoj strani, a danas prave strane nema. Bivši prijatelji  pokazuju svoje drugo lice i neki svoj interes koji nije u pravdi - dodao je patrijarh.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej: Kosovo je naša sveta zemlja, ne možemo ga se nikad odreći

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2019

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je danas da je Kosovo "naš srpski Jerusalim, naša sveta i matične zemlja koje se ne možemo nikad odreći" i da očekuje da će Rusija, kao i uvek u teškim vremenima, pomoći Srbiji da sačuva Kosovo..."Rusi su velik i moćan narod,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Patrijarh Irinej: Nadamo se ruskoj pomoći za Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2019

"Nadamo se da će nam Rusija pomoći da sačuvamo Kosovo, koje je srpski Jerusalim", rekao je danas patrijarh srpski Irinej, koji je sa predstavnicima kompanije "Gaspromnjeft" potpisao sporazum o nastavku ruskog učešća u izvođenju radova na unutrašnjoj mozaičkoj dekoraciji Hrama Svetog Save...Patrijarh...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.