SRBIJA IMA KECA U RUKAVU! UZVRAĆAMO UDARAC?! Lazanski ZAGRMEO zbog SKANDALOZNE odluke Interpola u Emiratima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA IMA KECA U RUKAVU! UZVRAĆAMO UDARAC?! Lazanski ZAGRMEO zbog SKANDALOZNE odluke Interpola u Emiratima!

Srbija Interpolu treba da uvede recipročne mere i da se prema njima ponaša na isti način kao i oni prema nama, tvrdi za naš portal Miroslav Lazanski, vojni komentator i novinar, povodom sramne današnje odluke te međunarodne organizacije da odbaci zahtev Srbije.

Kako kaže, odluka Interpola jasno i nedvosmisleno predstavlja debelu nameru ove organizacije da sutra prime u članstvo lažnu državu Kosovu.

- To je definitivna potrvda politizacije Interpola. Dakle, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Interpol nije ono što je bio i mi treba da se ponašamo u skladu sa tim. Ako Kosovo bude primljeno u sastav Interpola, Srbija treba da sve osobe, odnosno lica, koje bi tzv. Kosovo moglo da stavi na Interpolovu poternicu, upozori da ne izlaze iz zemlje - ocenjuje Lazanski za Srbiju Danas i dodaje da Srbija ne mora da poštuje stavove Interpola kada oni već ne poštuju stavove naše zemlje.

- Mi smo videli šta je Interpol kada je Srbija stavila određene ličnosti, odnosno zlikovce iz Prištine na svoju poternicu, pa su se oni zatekli u zemljama Evropske unije. Ta Interpolovoa lista praktično nije značila ništa, jer su ti zlikovci bili privedeni i posle nekoliko dana pušteni - kaže Lazanski.

Prema njegovim rečima, odbacivanje srpskog zahteva je dokaz da je Interpol organizacija direktno politizovana od službi centara koje ne misle Srbiji dobro.

- Ovo je samo jedna pouka šta znače obećanja i dogovori sa zapadnim centrima moći. Ponašaćemo se u skladu sa našim interesima, jer Srbija može da zaledi svaku saradnju sa Interpolom. Prijem Kosova u Interpol neće biti poraz Srbije, već poraz Interpola - zaključuje Lazanski.

Podsetimo, predsedavajući Interpola odbacio je zahtev Srbije i pet zemalja-članica da Generalna skupština glasa o skidanju sa dnevnog reda izjašnjavanje o članstvu takozvanog Kosova u ovoj instituciji, saznaju mediji od diplomatskih izvora u Dubaiju, gde se održava zasedanje.

Tako je predsedavajući na početku sednice odbio da uvrsti u dnevni red zahtev koji su uz Srbiju podržali i Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam. Zbog takve odluke vrha Generalne skupštine, članice neće imati priliku da se izjasne o stavljanju zahteva takozvanog Kosova na dnevni red, pošto se isključivo glasalo o dnevnom redu u celini, onako kako ga je predložio Izvršni komitet.

O tački koja se odnosi na odlučivanje o kosovskom članstvu prethodno se glasalo samo na sednici Izvršnog komiteta, i tu je bio odnos 7:6 za stavljanje na dnevni red.

Sutra će se definitivno raspravljati o zahtevu Prištine, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga. Potrebna je dvotrećinska većina da Kosovo prođe, a za to će imati dve prilike.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRBIJA IMA KECA U RUKAVU! Lazanski ZAGRMEO zbog SKANDALOZNE odluke Interpola!

Izvor: Press, 19.Nov.2018

Srbija Interpolu treba da uvede recipročne mere i da se prema njima ponaša na isti način kao i oni prema nama, tvrdi Miroslav Lazanski, vojni komentator i novinar, povodom sramne današnje odluke te međunarodne organizacije da odbaci zahtev Srbije ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.