SRB i HR da gledaju napred, ne mora da se slažu, ni vole

Izvor: B92, 11.Jun.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SRB i HR da gledaju napred, ne mora da se slažu, ni vole"

Split -- Srbija i Hrvatska treba da gledaju napred i da rešavaju sve probleme koji postoje iz prošlosti, iako ne moraju ni da se oko svega slažu, niti da se vole.

To je u Splitu izjavio potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Moramo da gledamo napred jer idemo napred, kola se voze unapred, možem i unazad, ali ne znam dokle ćemo stići", rekao je Dačić novinarima u Splitu, gde učestvuje na godišnjem sastanku ministara inostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova država članica Centralno-evropske inicijative.

On je istakao da je u Split došao da pokaže želju Srbije da ima dobre odnose sa Hrvatskom.

"Napravili smo nešto dobro, a to je da smo zajednički prodali zgradu rezidencije u Njujorku i čekamo posetu predsednice Hrvatske", rekao je Dačić i napomenuo da poseta Kolinde Grabar Kitarović još nije zakazana, ali da jesu sastanci radnih grupa.

Upitan da li zna kada će se realizovati ta poseta Beogradu, ministar je rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Grabar Kitarovićeva o njenoj poseti razgovarali prilikom prošle posete, kao i u Mostaru.

Međutim, kako je naveo, "Stalno imamo neke događaje koji nas vraćaju unazad. Zato i kažem da želimo da idemo napred i da tražimo zajedničke interese".

"Ne moramo se oko svega slagati, ne moramo se ni voleti, ali smo sigurno bliži jedni drugima nego sa nekima sa kojima se nalazimo u evropskim integracijama", naglasio je Dačić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Srbija i Hrvatska da gledaju napred, možemo i unazad, ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2018

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Splitu da Srbija i Hrvatska treba da gledaju napred i da rešavaju sve probleme koji postoje iz prošlosti, iako ne moraju ni da se oko svega slažu, niti da se vole..."Moramo da gledamo napred jer idemo napred, kola se voze...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.