SRAMOTNE SCENE IZ AMERIKE Policajci KRVNIČKI PRETUKLI novinarku i kamermana: „Bili su brutalno nasilni, nisu birali koga udaraju“ (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 18:55

SRAMOTNE SCENE IZ AMERIKE Policajci KRVNIČKI PRETUKLI novinarku i kamermana: „Bili su brutalno nasilni, nisu birali koga udaraju“ (VIDEO)

Dok su se sklanjali, našli su se pribijeni uza zid, dok je policija išla ka njima.

U SAD već danima divljaju sukobi na protestima zbog ubistva Džordža Flojda, koji je umro od gušenja za vreme hapšenja u Mineapolisu.

Na protestima u sukobima sa policijom ima dosta povređenih demonstranata, ali i novinara koji izveštavaju sa lica mesta.

Tako su u Vašingtonu ni krivi ni dužni nastradali novinarka Amelija Brejs i kamerman koji rade za jednu australijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << televiziju. Oni su bežali uz demonstrante kada ih je policija zasula gumenim mecima i suzavcem.

"We'll have a few bruises tomorrow"

7NEWS US Correspondent @AmeliaBrace confirms her and cameraman Tim Myers are OK after police violently moved them on in Washington D.C.

More on this story: https://t.co/oriGjoIz6B pic.twitter.com/gFrHcqhoZH

— Sunrise (@sunriseon7) June 1, 2020

Na snimku koji je obišao svet vidi se kako jedan od policajaca u punoj opremi prolazi pored kamermana a onda ga odjednom žestoko udara štitom. Zatim se drugi policajac ustremio ka novinarki i pendrekom je udario po leđima.

- Vikali smo da smo mi iz medija, ali njih nije bilo briga. Bili su brutalno nasilni i nisu birali koga udaraju... Nismo imali izbora osim da se sklonimo u taj ugao i nadali se da će samo proći pored nas, ali kao što ste videli, nisu - ispričala je novinarka.

Watch the shocking moment #7NEWS reporter @AmeliaBrace and our cameraman were knocked over by a police officer LIVE on air after chaos erupted in Washington DC. pic.twitter.com/R8KJLnfxPN

— Sunrise (@sunriseon7) June 1, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.