SRAMNE SCENE NA CRNOGORSKOJ PLAŽI: Porodica iz Sandžaka izbačena zbog bizarnog razloga, SKANDAL kakav se ne pamti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 22:14

SRAMNE SCENE NA CRNOGORSKOJ PLAŽI: Porodica iz Sandžaka izbačena zbog bizarnog razloga, SKANDAL kakav se ne pamti (VIDEO)

Nadležne službe Crne Gore još nisu reagovale na ovaj incident

Plaža Rocky beach u blizini Utjehe u Crnoj Gori postala je epicentar skandala nakon što je vlasnik plaže izbacio porodicu, jer je ćerka nosila hidžab.

Incident, koji je zabeležen na video snimku izazvao je ogorčenje i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

Porodica je došla na plažu kako bi uživala u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: "Zato što mrzim muslimane".

Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i izazvala negativne komentare na društvenim mrežama. Kako su mnogi ukazali, plaža Rocky beach često privlači posetioce iz muslimanske zajednice, posebno Bošnjake i Albance. Negativan odgovor na vlasnikov postupak ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema verskim manjinama.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

, ali se očekuje da će javnost tražiti da se istraži ova situacija i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se osigurala jednakost i poštovanje različitih identiteta na crnogorskom primorju.

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će ovaj incident pokrenuti širu diskusiju o toleranciji, raznolikosti i pravima verskih manjina u Crnoj Gori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.