SRAMNA ODLUKA: Pušten iz pritvora ZLOČINAC koji je ubijao srpske civile

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMNA ODLUKA: Pušten iz pritvora ZLOČINAC koji je ubijao srpske civile

Dudaković se brani sa slobode

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora bivšem komandanta Petog korupusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću

Završeno ročište: Odbrana traži da se zločinac Dudaković pusti na SLOBODU, a razlog je SRAMOTAN

BAKIR BI ŽENU DA GURNE U FOTELJU: Izetbegovićeva supruga kandidat za člana predsedništva BiH

To znači da će Dudaković večeras biti pušten da se brani sa slobode, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštio je njegov advokat Asim Crnalić, prenosi RTRS.

Prema pisanju medija u BiH, i ostalih 12 uhapšenih biće pušteni na slobodu, uz mere zabrane.

Sud BiH odredio je osumnjičenima u predmetu "Atif Dudaković i drugi" mere zabrane za vreme trajanja suđenja, potvrđeno je za Klix.ba.

Još uvek nije poznato o kojim merama zabrane je reč, a najverovatnije se radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa ispitanim svedocima - rekla je Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.

Državno tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sledbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je juče iz Tužilaštva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.